Kikhernepaistos
Opi kikherneiden paahtaminen herkulliseksi ateriaksi alle 35 minuutissa. Täydellinen valinta tortillan täytteeksi tai salaatiksi. Kokeile ja nauti!
1 herkkusieni
½ punasipuli + 1 rkl valkoviinietikkaa
2 dl couscousia
1 pieni keltainen paprika
½ pussia salaattisekoitusta
1 tortilla
Paahdetut kikherneet
1 purkki kypsiä kikherneitä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
suolaa & pippuria
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja valmistele uunipelti leivinpaperilla.
2. Paloittele herkkusieni neljään osaan ja aseta ne uunipellille.
3. Kikherneiden paahtamiseen: Huuhtele, kuivaa ja valuta kikherneet perusteellisesti. Aseta ne herkkusienten viereen, mutta ei sekaisin niiden kanssa. Mausta juustokuminalla, suolalla ja pippurilla. Lorauta päälle oliiviöljyä ja sekoita huolellisesti. Paahda uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes kikherneet ovat kullanruskeita ja sienet hieman kuivuneita. Ota pelti uunista jäähtymään.
4. Keitä vettä sekä couscousia että punasipulia varten. Valmista couscous ohjeiden mukaisesti ja jätä odottamaan. Leikkaa punasipuli ohuenohuiksi suikaleiksi ja laita kulhoon. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että sipulit peittyvät. Anna olla 5 minuuttia, valuta sitten vesi pois ja lisää viinietikka. Sekoita kunnolla.
5. Pese salaatit ja paprika. Leikkaa paprika suikaleiksi. Sekoita kaikki ainekset isossa kulhossa perusteellisesti. Asettele haluamasi määrä seosta tortillalätyn päälle ja nauti!
Täytettä voi nauttia myös sellaisenaan salaattina, jos tortillalettuja ei ole saatavilla.
Valmistusaik
a: 35 min