Nyhtökana Uunissa

Valmista herkullinen nyhtökana helposti uunissa tällä reseptillä. Yhdistä makea ja mausteinen marinadi ja nauti maukkaista kana tacoista. Aloita kokkaaminen nyt!

1 pkt pieniä tortillalettuja

400-600 g kanan paistileike

1 plo BBQ-kastiketta

1 rkl sriracha-chilikastiketta

1 rkl hunajaa

1 avokado

1 lime

chiliä ja korianteria viimeistelyyn

Ylikypsä ja maukas nyhtökana on helppo valmistaa myös kotona. Tässä reseptissä kanaa marinoidaan herkullisessa kastikkeessa, joka yhdistää makean ja mausteisen.

1. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Tee sillä välin marinadi yhdistämällä BBQ-kastike, hunaja ja sriracha-chilikastike.

2. Kaada marinadi broilerin päälle, mutta jätä pieni osa myöhempää käyttöä varten. Aseta broileri uuniin ja anna kypsyä vähintään 1 tunti 30 minuuttia. Voit tarvittaessa pitää kanaa uunissa useamman tunnin.

3. Ota broileri uunista ja nyhdä se kahdella haarukalla suikaleiksi. Laita samalla tortillaletut uunin jälkilämpöön lämpenemään. Sekoita loput marinadista nyhtökanan joukkoon.

4. Pilko avokado ja leikkaa lime viipaleiksi. Ota tortillaletut uunista.

5. Asettele täytteet tortilla- tai tacolevyille ja viimeistele korianterilla, limellä ja chilillä. Nauti!

Annosmäärä: 4Valmistusaika: 2 h


Nyhtökanan Matka Suomalaisiin Ruokapöytiin

Viime vuosina nyhtökana on noussut hurjaan suosioon suomalaisten keskuudessa. Alun perin amerikkalaisesta keittiöstä inspiraationsa saanut ruokalaji on perinteisesti tehty possusta, mutta kanan käyttö tuo mukanaan kevyemmän ja terveellisemmän vaihtoehdon. Helppo nyhtökana on erityisesti kiireisten perheiden pelastus, sillä sen valmistus on yksinkertaista ja maku miellyttää jokaista perheenjäsentä. Nyhtökanan vetovoima piilee sen monikäyttöisyydessä: se toimii erinomaisesti niin salaattien, tacojen kuin täytettyjen leipienkin täytteenä.

Tehokas Nyhtökana Resepti

Valmista helppo nyhtökana vaivattomasti muutamalla ainesosalla. Tarvitset kananrintafileitä, barbeque-kastiketta, suolaa ja pippuria. Mausta fileet suolalla ja pippurilla, aseta ne uunivuokaan ja kaada päälle reilu kerros barbeque-kastiketta. Peitä vuoka foliolla ja anna kypsyä 150 asteessa 2-3 tuntia, kunnes kana on mureaa. Anna jäähtyä hetki, ja revi haarukalla nyhtökanaksi. Tämän jälkeen voit tuunata makua mielesi mukaan esimerkiksi chilihiutaleilla tai hunajalla. Helppo nyhtökana on täydellinen valinta niin arki-iltoihin kuin juhlahetkiin.

Nyhtökanan Terveellisyys Edellä

Nyhtökana, joka valmistetaan yleensä vähärasvaisista kananrintafileistä, on erinomainen proteiininlähde ja terveellinen vaihtoehto muille lihatuotteille. Proteiini tukee lihasten kasvua ja korjausta, ollen tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Kun valmistat nyhtökanaa kotona, voit itse päättää ainesosien puhtaudesta ja välttää ylimääräiset lisäaineet, mikä tekee siitä vieläkin terveellisemmän vaihtoehdon. Tämä tekeekin siitä loistavan valinnan niin urheilijoille kuin terveyttään vaaliville kuluttajille.

Luovia Tapoja Tarjoilla Nyhtökanaa

Helppo nyhtökana avaa ovet monenlaisiin tarjoilumahdollisuuksiin. Voit esimerkiksi nauttia sitä tacoissa yhdistettynä avokadoon, punakaaliin ja limeen. Toinen herkullinen idea on käyttää nyhtökanaa täytettyjen uuniperunoiden päällä, jolloin saat nautinnollisen ja täyttävän aterian. Salaattien ystäville nyhtökanan voi yhdistää vihannespedille ja valita kastikkeet oman maun mukaan. Jos kaipaat jotain yksinkertaista ja nopeaa, kokeile käyttää nyhtökanaa leivän tai pitsan täytteenä. Helppo nyhtökana tuo aterioihin runsaasti makua ja mahdollisuuksia luoda uusia elämyksiä.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
120 min
annosmäärä:
4
Made in Webflow