Makkarat Kiukaalla

Valmista saunanyytit helposti kiukaalla! Seuraa reseptiä ja nauti mehukkaista, makkaraa sisältävistä herkuista. Kokeile jo tänään ja tuo uusi makuelämys saunaan!

600 g perunaa

1 pkt laadukasta lammasmakkaraa

1 pieni varhaiskaali

1 keltasipuli

1 ruukku persiljaa

4 rkl voita

2 tl suolaa

2 dl vettä

2 rkl sinappia

2 tl valkoviinietikkaa

Saunanyytit voidaan valmistaa kiukaalla tai uunissa.

Jos valitset kiukaan, aseta nyytit kivien päälle saunan lämmityksen ajaksi. Kun siirrytte saunomaan, höyry viimeistelee ruoan kypsennyksen.

1. Pese perunat huolellisesti ja pilko ne koon mukaan 4 tai 8 osaan. Leikkaa varhaiskaali noin 2 cm paloiksi ja sipuli hienoksi. Paloittele makkarat noin 2 cm pätkiksi. Sekoita kaikki ainekset suuressa kulhossa.

2. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää joukkoon voi, suola, sinappi ja etikka. Kaada kastike kulhoon kasvisten ja makkaroiden päälle ja sekoita hyvin.

3. Valmista neljä folioneliötä, joiden koko on noin 30 senttimetriä ja aseta niihin folio kaksinkerroin. Nosta folioiden reunoja ylöspäin. Jaa kasvis-makkaraseos tasan folioille ja ripottele kulhon pohjalle jäänyt neste nyytteihin. Mausta pippurilla ja suolalla.

4. Sulje folionyytit kevyesti jättäen noin sentin aukko keskelle haihtumista varten.

5. Paista 175C asteisessa uunissa 45 minuuttia tai kiukaalla vähintään 1,5 tuntia.

Avaa nyytit ja koristele ne si
lputulla persiljalla.

Kiukaan grillaustaidot

Valmistamalla makkaraa kiukaalla saat nauttia suomalaisesta perinteestä, joka tuo herkullisen maun ruokapöytään. Ensimmäinen askel onnistuneeseen grillaussessioon on oikea valmistautuminen. Kiukaan lämpötilan hallinta on avainasemassa, jotta makkarasi kypsyvät tasaisesti. Ennen kuin asetat makkarat kiukaalle, tarkista, että kiuas on riittävän kuuma. Tämä mahdollistaa rapean pinnan ja mehukkaan sisuksen. Kokeilemalla eri kypsennysaikoja löydät juuri sopivan lopputuloksen.

Maukkaita makkarareseptejä kiukaalle

Kun valitset makkaran valmistamistavan kiukaalla, on hyvä testata erilaisia reseptejä. Yksi klassikoista on perinteinen saunamakkara, joka saa kiukaalla erityisesti savuisen aromin. Herkullinen vaihtoehto ovat myös täytetyt makkarat, jotka sisältävät esimerkiksi juustoa tai yrttejä. Kokeile vaihteeksi myös erilaisia makkaroita, kuten bratwurstia tai chorizoa, jotka rikastuttavat makuelämystä. Jokainen resepti tarjoaa ainutlaatuiset makuvivahteensa, jotka tekevät makkaran grillaamisesta kiukaalla monipuolisen kokemuksen.

Mausteet ja makuvinkit

Kiukaalla paistetut makkarat saavat lisämakua oikeilla mausteilla. Kokeile erilaisia mausteseoksia, kuten savupaprikajauhetta, valkosipulijauhetta tai tuoreita yrttejä, kuten rosmariinia ja timjamia. Maustaminen kannattaa tehdä ennen makkaran laittamista kiukaalle, jotta maut imeytyvät kunnolla. Voit myös tutustua erilaisiin kastikkeisiin, jotka täydentävät makkaran makua, kuten sinappi- tai chilipohjaiset kastikkeet, jotka tarjoavat mukavan lisäpotkun. Muista, että avain on tasapaino – liiallinen maustaminen voi peittää makkaran aidon maun.

Turvallisuusohjeet makkara kiukaalla valmistukseen

Kun valmistat makkaraa kiukaalla, turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Takaathan, että kiuas on jatkuvan valvonnan alaisena eikä sillä ole ylimääräisiä esineitä, jotka voisivat syttyä. Käytä sopivia työkaluja, kuten pitkiä pihtejä, jotta vältät palovammat. On myös tärkeää asettaa makkarat riittävän etäälle lämmönlähteestä, jotta ne eivät pala. Pidä huolta siitä, että kiuas on puhdas ennen grillausta, jotta vältytään nokihiukkasilta makkaroissa. Näillä neuvoilla varmistat, että makkarat kiukaalla valmistuvat turvallisesti ja maukkaasti.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
120 min
annosmäärä:
4
Made in Webflow