Lihapullat Kastikkeessa
Kokeile maukkaita lihapullia tomaattikastikkeessa. Pidempään haudutettu kastike ja kuivatut sienet viimeistelevät makuelämyksen. Tutustu reseptiin ja aloita kokkailu!
LIHAPULLAT
1 dl korppujauhoja
1,5 dl maitoa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
400 g naudan jauhelihaa
15 g kuivattuja sieniä (esim. tatteja tai suppilovahveroita)
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
TOMAATTIKASTIKE
1 pieni porkkana
400 g laadukasta tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
öljyä
suolaa
pippuria
300 g spagettia
parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa
Lihapullat tomaattikastikkeessa ovat herkullinen yhdistelmä, ja pidemmän hauduttamisen myötä kastike vain paranee. Kuivatut sienet ovat mainio lisä, mutta ilman niitäkin pärjäät, jos haluat kevyemmän version.
Esilämmitä uuni 175C asteeseen. Aseta leivinpaperi valmiiksi uunipellille.
1. Yhdistä korppujauhot ja maito, anna niiden turvota. Jauha kuivatut sienet hienoksi. Kuori ja hienonna sipulit, kuori ja raasta porkkana.
2. Kuullota sipuleita voissa pannulla. Käytä matalaa lämpöä saadaksesi sipuleista makeita ja pehmeitä. Siirrä noin 1/3 sipuleista kulhoon lihapullia varten, jätä loput pannulle kastiketta varten.
3. Lisää pannulle tomaattimurska, nosta lämpöä hieman ja anna kastikkeen hautua rauhassa. Voit alkaa muotoilla lihapullia samanaikaisesti.
4. Sekoita kaikki lihapullien ainekset huolellisesti keskenään. Muotoile taikinasta tasakokoisia lihapullia uunipellille. Jos taikina tarttuu, kostuta käsiäsi kylmällä vedellä. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihapullat ovat lähes kypsiä.
5. Kun lihapullat ovat uunissa, lisää kastikkeeseen porkkanaraaste ja punaviini. Jatka hauduttamista välillä sekoitellen. Jos kastike näyttää liian paksulta, lisää vettä tai punaviiniä.
6. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Voit lisätä myös chiliä tai oreganoakin. Nosta lihapullat varovasti kastikkeeseen, jotta ne eivät hajoa. Hauduta vielä noin 15 minuuttia, jotta lihapullat kypsyvät täysin. Sekoita hellästi.
7. Keitä spagetti käyttöohjeen mukaisesti. Valuta ja sekoita kuumana kastikkeeseen. Lisää loraus oliiviöljyä ja sekoita huolellisesti. Tarjoa heti.
Raasta runsaasti parmesaania valmiin annoksen päälle ja lisää basilikanlehtiä. Tarjoile tuoretta maalaisleipää lisänä.
Valmistusa
ika: 1 h