Lehtipihvi Herkku
Nauti maukkaasta lehtipihvistä, rapeista bataattiranskalaisista ja herkullisesta rucolavoista. Valmista tämä herkku 40 minuutissa. Kokeile reseptiä nyt!
4 lehtipihviä
RUCOLAVOI
100 g pehmeää voita
1 nippu rucolaa
BATAATTIRANSKALAISET
2 keskikokoista bataattia
2 rkl maizenaa tai ohrakasta
2 tl sormisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
1/2 tl savupaprikajauhetta
3 rkl rypsiöljyä
Lehtipihvi on ajaton herkku, joka ei petä! Sen täydentäjänä toimii itse tehdyt bataattiranskalaiset! Voit myös valmistaa herkullista rucolavoita etukäteen ja säilyttää sen pakastimessa suurempaa määrää varten.
Esilämmitä uuni 225°C:seen.
1. Kuori bataatti halutessasi ja leikkaa se pitkiksi, reilun sentin paksuisiksi tikuiksi aivan kuin ranskanperunat. Aseta bataattitikkuja kulhoon, lisää sekaan tärkkelys ja mausteet, ja sekoita huolellisesti. Lopuksi lisää öljy ja kääntele tasaisesti joukkoon.
2. Levitä bataattitikut tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä bataattiranskalaiset tarvittaessa kahdessa erässä, jotta niiden rapeus säilyy. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Kääntele bataattiranskalaisia lastalla ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia.
3. Hienonna rucola pieneksi silpuksi ja sekoita se perusteellisesti voin kanssa. Rucolavoin voi kääriä leivinpaperiin tai laittaa pursotinpussiin ja pakastaa myöhempää käyttöä varten.
4. Paista lehtipihvit nopeasti kuumalla pannulla voissa, noin minuutin per puoli. Tarjoile bataattiranskalaisten ja rucolavoin kera.
Valmistusaika
: 40 min
Annosmäärä: 4Noin 4,80€ per annos