Lankkuleivät

Opi, kuinka valmistaa täydelliset lankkuleivät kotona. Seuraa yksinkertaisia ohjeitamme ja nauti herkullisista itsetehdyistä leivistä. Kokeile reseptiä tänään!

LEIPÄTAIKINA:
2 dl kuumaa vettä
200 g turkkilaista jogurttia
1 pussi kuivahiivaa + 1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
7 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
öljyä paistamiseen

 

TÄYTTEET:
200 g valkohomejuustoa
100 g fetajuustoa
2 kananmunaa
tuoretta minttua

Valmi
sta leipätaikina seuraavasti:

1. Yhdistä kiehuva vesi ja jogurtti keskenään. Varmista, että seoksen lämpötila on noin kädenlämpöinen sormella kokeilemalla.

2. Lisää seokseen hiiva, hieman vehnäjauhoja sekä suola. Anna taikinajuuren levätä vähintään 5 minuuttia ja vaivaa loppu vehnäjauho pienissä erissä taikinaan.

3. Työstä taikinaa sitkon aikaansaamiseksi. Lisää lopuksi rypsiöljy ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 15 minuuttia. Tarkasta taikina, vaivaa muodostuneet kuplat huolellisesti pois ja kohota uudestaan noin 15 minuuttia.

4. Murskaa täytteen juustot keskenään. Painele haarukalla tasaiseksi ja lisää joukkoon kananmuna. Hienonna mintun lehdet ja lisää ne seokseen. Työstä käsin tasaiseksi massaksi.

5. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kaulitse ne pyöreiksi letuiksi ja jaa täyte tasaisesti päälle. Levitä juustotäyte taikinan pinnalle, taittele taikinan kulmat täytteen ympärille ja muotoile tasaiseksi. Kaulitse uudelleen lettujen muotoon, jotta täyte jää siististi leipien sisälle.

6. Kuumenna paistinpannulla runsaasti öljyä ja paista leivät yksi kerrallaan kuumalla pannulla. Paista leipiä noin 4 minuuttia per puoli ja käännä. Kun leipätaikina ei enää kupli ja muuttuu kiinteäksi, leivät ovat valmiita. Tarkkaile pannun lämpötilaa ja varmista kevyesti ruskistunut pinta. Säädä tarvittaessa lämpöä ja lisää öljyä.

Tarjoile leivät kokonaisina tai paloina
tuoreen voin tai mausteisen yrttivoin kanssa.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
60 min
annosmäärä:
4
Made in Webflow