Za'atar Leipä

Kokeile manakishia kotona ja nauti Lähi-idän makuelämyksistä. Tämä za'atar-litteä leipä on helppo valmistaa ja tarjoaa monipuolisia täytevaihtoehtoja. Aloita herkullinen makumatka nyt!

2 ½ dl kädenlämpöistä vettä

5 g sokeria

5 g suolaa

11 g kuivahiivaa

2 rkl rypsiöljyä

500 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ dl oliiviöljy

½ dl seesaminsiemeniä, sumakkia, timjamia ja suolaa

Lähi-idän katuruokaa! Eli zaatar-mausteseoksella maustettua pitaleivän kaltaista leipää. Leipä sopii hyvin dippattavaksi erilaisiin kastikkeihin tai tahnoihin!

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja valmistele kaksi uunipeltiä leivinpaperilla päällystettynä.2. Kaada vesi, sokeri ja kuivahiiva yleiskoneen kulhoon ja sekoita kevyesti. Anna seoksen levätä noin 10 minuuttia, jotta kuplat alkavat muodostua. Lisää rypsiöljy ja sekoita hitain nopeudella. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää se taikinaan. Käytä edelleen hidasta nopeutta ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on sileää ja elastista.3. Voitele suuri kulho oliiviöljyllä ja siirrä taikina sinne. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan kohota huoneenlämmössä 15 minuuttia, kunnes sen koko on kaksinkertainen. Työstä taikinaa kevyesti ja jaa se 6-8 osaan. Jauhota työtaso ja kauli taikinapalat ohuiksi, noin 1 cm paksuiksi ja halkaisijaltaan noin 7 cm leveiksi levyiksi. Asettele leivät uunipelleille ja ripottele päälle mausteita.4. Paista kuumassa uunissa noin 8 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä.Valmistusaika: 45 min

Annosmäärä: 6-8 litteää leipää

Erikoistyövälineet: yleiskone

Manakish: Lähi-idän Za’atar-leipä

Manakish on suosittu Lähi-idän litteä leipä, joka tunnetaan sen herkullisi
sta täytteistä ja rapeudesta. Tämä leipä tuo aitoja Lähi-idän makuja ruokapöytääsi ja sopii niin aamiaiseksi,
lounaaksi kuin osaksi suurempaa ateriaa. Erityisesti za’atar-mauste tuo manakishiin vastustamattoman maun.

Za’atar – Täyteläinen ja Aromaattinen MausteseosZa’atar on manakishin keskiössä. Tämä Lähi-idän mausteseos sisältää usein seesaminsiemeniä, sumakkia ja kuivattuja yrttejä, kuten timjamia tai oreganoa. Oliiviöljyn kanssa za’atar levitetään manakish-leivän pinnalle, mikä tuo siihen täyteläisen ja aromaattisen maun, joka on yhtä aikaa raikas ja syvä.

Varjeltu ja Muunneltava RuokalajiManakish on erittäin monikäyttöinen leipä, jota voi täyttää oman maun mukaan. Za’atarin lisäksi täytteiksi sopivat esimerkiksi juusto, oliivit tai tomaatit, jotka lisäävät leivän makua ja rakennetta. Jauheliha ja vihannekset ovat myös loistavia vaihtoehtoja, jolloin manakishista tulee täyttävämpi.

Erilaisia TarjoiluehdotuksiaManakish sopii hyvin moniin tilanteisiin. Se on erinomainen aamiaisleipä, joka maistuu sellaisenaan tai dipattuna jogurttiin tai hummukseen. Manakish toimii myös loistavasti lisukkeena Lähi-idän ruoille, kuten falafelille, kebabille tai salaateille, ja se on täydellinen alkupala mezepöydässä.

Nauti Manakishista KotonaValitse manakish, kun haluat kokea Lähi-idän makuja kotona. Sen helppous ja monipuolisuus tekevät siitä suositun valinnan eri tilanteisiin. Kokeile manakishia seuraavalla kerralla, kun kaipaat uutta ja maukasta leipäreseptiä – tämä za’atar-leipä hurmaa kaikki ja tuo ateriaan ripauksen Lähi-idän eksotiikkaa!

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
45 min
annosmäärä:
8
Made in Webflow