Uuninieriä
Kokeile herkullista nieriä uunissa -reseptiä, joka valmistuu vain 30 minuutissa! Tarjoa kesäkurpitsapastan kera ja nauti raikkaista sitruunan mauista. Aloita kokkailu nyt!
4 nieriäfileetä
2 sitruunaa
suolaa ja mustapippuria
rypsiöljyä
PASTA:
2 kesäkurpitsaa
1 sipuli
2 porkkanaa
1 dl rypsiöljyä
½ dl chilihiutaleita
suolaa ja pippuria
Esilämmitä uuni 175 asteeseen.
Valmistele nieriä:1
. Raasta sitruunan kuori ja varaa se myöhempää käyttöä varten. Leikkaa sitruuna viipalei
ksi.2. Aseta nieriäfileet uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita sitruunaviipaleet fileiden päälle.
3. Valuta öljyä nieriän päälle ohuena norona. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista kesäkurpitsapasta:1
. Hienonna sipuli ja porkkana. Paista niitä rypsiöljyssä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.2.
Lisää sitruunan kuori, chilihiutaleet, suolaa ja pippuria paist
okseen.3. Kiehauta kattilallinen kevyesti suolattua
vettä.4. Suikaloi kesäkurpitsa pitkiksi viipaleiksi juustohöylällä. Lisää viipaleet kiehuvaan veteen 10–15 sekunn
iksi.5. Valuta vesi pois ja kääntele kesäkurpitsaviipaleet sipuli-porkkanaseoksessa.
Tarjoa kesäkurpitsapasta uunituoreen nieriän kera ja koristele annokset tuoreilla sitruunalohkoilla.
Valmistusaika
: 30 min.