Tacoperunat Grilliin

"Valmista maukkaat tacoperunat grillissä! Tutustu ohjeeseen ja loihdi herkullinen texmex-ateria perheellesi. Kokeile reseptiä jo tänään!"

4 isoa jauhoista perunaa

150 g ranskankermaa

2 dl cheddarjuustoa raastettuna

1 tl jauhettua juustokuminaa

200 g kypsiä kidneypapuja purkista

200 g kypsää maissia purkista

1 avokado

1 limetin mehu

2 tomaattia

½ vihreä paprika

1 ruukku korianteria

2 rkl öljyä

ripaus suolaa ja sokeria

muutama tippa tabascoa

Nyt valmistetaan herkullisia tuplagrillattuja tacoperunoita, joissa on tuttuja texmex-ruokien aineksia.

1. Pese perunat huolellisesti ja kuivaa niiden pinta kevyesti talouspaperilla. Pistele perunoiden kuoriin reikiä haarukalla. Aseta perunat grilliin folion päälle ja kypsennä niitä epäsuorassa 175 asteen lämmössä noin 1½ tuntia, kunnes ne ovat kypsiä. Kun perunat ovat kypsiä, viillä ne pituussuunnassa auki. Nosta grillin lämpötila 225 asteeseen.

2. Yhdistä ranskankerma, cheddarjuustoraaste ja juustokumina kulhossa. Levitä tämä seos avattujen perunoiden päälle. Jatka kypsentämistä grillissä noin 10–15 minuuttia, kunnes kuorrute saa kauniin kullanruskean sävyn.

3. Huuhtele kidneypavut ja maissit kylmällä vedellä lävikössä. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi avokadon liha sen kuoressa. Kaavi kuutiot kulhoon ja purista päälle limettimehu. Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Poista paprikasta siemenkalvot ja siemenet, ja kuutioi se pieniksi paloiksi. Hienonna myös korianteri.

4. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa ja mausta seos ripauksella suolaa, sokeria sekä muutamalla tipalla tabascoa.

Tarjoa valmistettu paputäyte perunoiden kera.

Valmistus
aika: 2h

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
120 min
annosmäärä:
4
Made in Webflow