Mustikkapusu Resepti

Valmista herkulliset mustikkapusut helposti kotona. Täydellinen resepti pehmeisiin ja makeisiin leivonnaisiin. Kokeile nyt ja nauti tuoreista herkuista!

PULLATAIKINA

1 1/2 dl täysmaitoa

1/2 pakettia tuorehiivaa

1 kananmuna

1 dl sokeria

1 tl kardemummaa

ripaus vaniljasokeria

ripaus suolaa

4 dl vehnäjauhoja

60 g huoneenlämpöistä voita

1 purkki mustikkamarmeladia täytteeksi

1 kananmuna voiteluun

tomusokeria koristeluun

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja aseta uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Vatkaa joukkoon kananmuna, sokeri, mausteet ja noin puolet jauhoista. Kun taikina paksuuntuu, aloita sen vaivaaminen käsin.

3. Lisää vähitellen loput jauhot ja viimeisenä pehmeä voi. Anna taikinan koho
ta liinan alla lämpimässä paikassa, kunnes se on kaksinkertaistunut.

Kun taikina on kohonnut, laita se jauhotetulle pinnalle. Vaivaa ilmakuplat pois ja tarvittae
ssa lisää jauhoja.

4. Jaa taikina kymmeneen yhtä suureen osaan ja pyörittele palloksi kämmenin. Käytä vain minimaalisesti jauhoja, jotta pullat eivät muutu tiiviiksi.

Anna pallojen kohota vielä noin 10 minuuttia.

5. Litistä pallot kämmenellä ja lisää noin ruokalusikallinen mustikkamarmeladia keskelle. Taita
taikina täytteen ympärille ja muotoile tasaiseksi. Aseta leivonnaiset uunipellille ja anna kohota vielä 10 minuuttia.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
70 min
annosmäärä:
10
Made in Webflow