Juurespyörykät

Valmista herkulliset juurespyörykät alle 40 minuutissa! Täydellinen kasvisruokavaihtoehto, joka sopii mihin tahansa ateriaan. Kokeile nyt!

100 g esikypsennettyjä linssejä + 1 rkl oliiviöljyä

100 g pakastepinaattia

2 porkkanaa

2 palsternakkaa

1 keltasipuli

2 rkl korppujauhoja

2 rkl kikhernejauhoja

2 kananmunaa

2 dl juustoraastetta

1 tl suolaa ja mustapippuria

2 rkl öljyä paistamiseen

1. Kuumenna uuni 190C asteeseen ja valmistele uunipelti asettamalla leivinpaperi sen päälle.

2. Huuhtele esikypsennetyt linssit kylmän veden alla ja valuta hyvin. Yhdistä linssit ja öljy ja soseuta ne tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Sulata pakastepinaatti mikrossa pienessä määrässä vettä, kunnes se on täysin sula. Lisää sulanut pinaatti linssisoseen joukkoon ja sekoita. Raasta joukkoon kuoritut porkkanat, palsternakat ja keltasipuli ja sekoita hyvin. Lisää seokseen korppujauhot, kikhernejauhot, kananmunat ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen levätä jääkaapissa noin 10 minuuttia, jotta jauhot imevät itseensä ylimääräisen nesteen. Jos taikina tuntuu liian löysältä, voit lisätä hieman jauhoja.

4. Muotoile taikinasta käsin pieniä pyöryköitä, lihapullan kokoisia, ja asettele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kauniin kullanruskeita ja juusto on sulanut. Anna pyöryköiden jäähtyä hieman ja tarjoile ne esimerkiksi kermaviilikastikkeen, tuoreiden dippikasvisten ja nuudelisalaatin kera.

Valmistu
saika:
40 min

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
40 min
annosmäärä:
4
Made in Webflow