Joululohi

Kokeile jouluinen uunilohi reseptiä, jossa kaneli, chili ja appelsiini yhdistyvät täydellisesti. Täydellinen herkku joululaatikoiden kanssa. Valmista 50 minuutissa!

noin 1 kg lohta

ripaus suolaa ja pippuria

1 tl chilirouhetta

2 tl kanelia

2 tl ruskeaa sokeria

1 appelsiinin kuoret

appelsiiniviipaleita

Jouluinen uunilohi saa ainutlaatuisen makuyhdistelmän kanelista, chilistä ja appelsiinista. Tämä on erinomainen kumppani perinteisille joululaatikoille!

1. Aseta lohi leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele sen päälle suolaa, pippuria, chilirouhetta, kanelia ja ruskeaa sokeria. Sokeri antaa lohen pinnalle herkullisen rapsakkuuden.

2. Raasta appelsiinin kuori lohen päälle ja asettele appelsiinin viipaleet lohen viereen houkuttelevasti.

3. Paista lohta uunissa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Muista, että yleinen virhe uunilohen valmistuksessa on liian korkea lämpötila tai liian pitkä kypsennysaika.

Tarjoile tämä jouluinen uunilohi vaikkapa lanttulaatikon kera!

Annosmäärä: 6
Valmistusaika: 50 min



Tietoja reseptistä

valmistusaika:
50 min
annosmäärä:
6
Made in Webflow