Hernehummus

Opi valmistamaan herkullista hernehummusta oliiviöljyllä ja jogurtilla. Täydellinen vaihtoehto leivän päällä! Valmista 20 minuutissa ja nauti!

tuoretta maalaisleipää

1 kypsä avokado

sormisuolaa ja tuoretta mustapippuria

tuoreita herneenversoja

Hernehummus:

1 purkki säilykeherneitä

1 dl oliiviöljyä

1 dl turkkilaista jogurttia

100 g pehmeää vuohenjuustoa

2 tl suolaa

1 tl hunajaa

1. Valmista hernehummus: Huuhtele huolellisesti valutetut herneet ja laita ne korkeaan kulhoon. Lisää joukkoon oliiviöljy, turkkilainen jogurtti ja vuohenjuusto. Käytä sauvasekoitinta massan tasoittamiseen. Jos koostumus on liian paksua tai jää karkeaksi, voit lisätä hieman vettä. Mausta suolalla ja hunajalla, tarkista maku ja soseuta kunnes rakenne on täysin sileä. Hummus säilyy jääkaapissa noin 4 päivää, joten voit valmistaa sitä etukäteen.

2. Paahda leipäviipaleet joko leivänpaahtimessa tai uunissa. Levitä hummusta paahdetuille leipäviipaleille ja asettele päälle avokadoa. Ripottele hieman sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Tarjoile yhdessä herneenversojen tai silmusalaatin kanssa.

Valmis
tusa
ika: 20 min

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
20 min
annosmäärä:
2