Brie Lohitasku

Valmista uunissa herkulliset lohitaskut, joissa on täytteenä brie-juustoa ja savulohta. Tämä helppo brie-resepti sopii juhliin tai arkeen. Kokeile nyt!

2 voitaikinalevyä

65 g baby pinaattia

2 dl kypsää puuroriisiä

2 kypsää kananmunaa

100 g Brie-juustoa

400 g kylmäsavulohta

ripaus suolaa ja pippuria

kananmunaa voiteluun

mantelilastuja koristeluun


Tämän herkkutaskun pohjalta löytyy brie-juustoa, kylmäsavulohta ja raikasta pinaattia. Lohitasku sopii hyvin noutopöytään, lounaaksi tai illanistujaisiin, sen seuraksi käy mainiosti vihersalaatti vinegrette–kastikkeella.

1. Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi. Nosta voitaikinalevyt sulamaan hyvissä ajoin ennen valmistusta, sillä taikina on helpointa kaulia vielä hieman kohmeisena.

2. Kauli voitaikinalevyt noin kaksinkertaisiksi alkuperäisestä koostaan. Aseta ensimmäinen taikinalevy voideltuun uunivuokaan siten, että taikinan reunat ulottuvat vuoan reunojen yli. Tämä uunivuoka toimii erinomaisena piirakkamuottina lohitaskun kypsentämiseen.

3. Levitä taikinapohjan päälle pinaatti, puuroriisi, raastettu kananmuna, lohkottu Brie-juusto sekä savulohi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria maun mukaan.

4. Aseta toinen taikinalevy täytteiden päälle ja nipistele reunojen ylimenevä osuus kiinni vuoan reunat ylittävän piirakkapohjan kanssa. Tasoita yli jäävä taikina saksilla ja taita niin, että taikinaheltta kääntyy uunivuoan sisään.

5. Voitele piirakka kananmunalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja.

6. Paista lohitaskua uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja mantelit paahtuneita. Tarkkaile paistopintaa kypse
nnyksen aikana ja laske uunin lämpötilaa, jos mantelit alkavat tummua liikaa. Jäähdytä piirakka.

Mikä ihmeen lohitasku?

Lohitaskut ovat suomalaisten suosima ruokalaji, jossa lohi ja täyte yhdistyvät täydelliseksi makuelämykseksi. Tässä herkussa yhdistyvät kalan pehmeys ja moninaiset täytteet, tehden siitä raikkaan ja ravitsevan kokonaisuuden. Lohitaskut valmistuvat vaivattomasti täyttämällä lohifilee erilaisilla aineksilla, kuten vaikkapa brie-juustolla uunissa, valkosipulilla, yrteillä tai kasviksilla, ja kypsentämällä ne uunissa miedolla lämmöllä. Lohitasku onkin mainio valinta arkeen tai juhlaan, sillä se on helppo ja muunneltava ruoka, joka hemmottelee makuaisteja. Tätä ruokalajia voi suositella kaikille, jotka haluavat kokeilla lohen monipuolista käyttöä keittiössä. Kun makuyhdistelmät ovat kohdallaan, lohitasku on todellinen nautinto ruokapöydässä.

Lohitaskujen valmistus

Lohitaskujen valmistuksen kulmakivenä on tuoreen lohifileen valinta. Paras vaihtoehto on vastuullisesti pyydetty lohi, joka takaa laadukkaan maun ja tekstuurin. Lohifilee leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi, jotta se voidaan täyttää. Täytevaihtoehtoja on lukemattomia, mutta erityisen herkullinen yhdistelmä saadaan vaikkapa brie uunissa -reseptillä, jossa käytetään brie-juustoa, pinaattia ja sitruunaa. Lohitaskut kypsennetään uunissa leivinpaperin sisällä 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, mikä pitää lohen mehukkaana ja täytteen makoisana. Lohitaskun valmistus on yksinkertaista ja se sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillekin kokeille, jotka nauttivat uusista makuyhdistelmistä.

Lohitaskun hyödyt terveydelle

Lohitaskut eivät maistu ainoastaan hyvältä, vaan niistä saa myös terveydellistä hyötyä. Lohi on täynnä omega-3-rasvahappoja, jotka edistävät sydän- ja aivoterveyttä. Lisäksi lohi on erinomainen proteiinin lähde, joka tukee lihasten kasvua ja korjausta. Kun täytteenä käytetään vihanneksia kuten pinaattia tai parsakaalia, lohitaskut saavat lisää vitamiineja ja hivenaineita. Lohitasku on vähähiilihydraattinen ruoka, ja se sopii monipuolisesti eri ruokavalioihin. Sen korkea ravintosisältö tekee siitä täydellisen valinnan terveyttään vaaliville ruokailijoille, jotka haluavat syödä tasapainoisesti.

Lohitaskun tarjoilu ja lisukkeet

Lohitaskut tarjoillaan usein monipuolisten lisukkeiden kera. Yksi suosituimmista tavoista on yhdistää lohitaskut raikkaaseen salaattiin, joka korostaa lohen aromia ja tarjoaa keveyttä ateriaan. Uudet perunat tai pehmeä perunamuusi toimivat myös mainiosti lohitaskujen kera. Voit myös tehdä kastikkeen, jossa on sitruunaa tai valmistaa yrttiöljyä, joka täydentää lohitaskujen makumaailmaa. Lohitaskut ovat oivallinen lisä buffet-pöytään tai osaksi juhla-aterian alkuruokia. Lohitaskujen monipuolisuus ja makuyhdistelmien rikkaus tekevät siitä suositun valinnan jokaiseen tilanteeseen, tarjoten ripauksen fine dining -tunnelmaa.

Tietoja reseptistä

valmistusaika:
60 min
annosmäärä:
6
Made in Webflow