Vuohenputkipesto

Luonto ja oma piha tarjoavat kesällä ehtymättömän ruoka-aitan, jonka sadosta syntyy nopeasti tuoretta lisäkettä ruoalle. Vuohenputki, joka useimmin ajatellaan rikkaruohona, on mitä mainioin salaattiaines esimerkiksi kaalisalaatin osaksi ja se sopii hyvin erilaisiin paistoksiin. Vuohenputki sopii hyvin myös peston raaka-aineeksi, ja muut tarvittavat aineet löytyvätkin omasta kaapista. Vuohenputkipesto sopii hyvin erilaisten ruokien lisäkkeeksi tai sellaisenaan ruisleivän päälle.

Ainesosat

  • 1 l vuohenputken versoja
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ dl auringonkukan siemeniä tai mantelia
  • n. ¾ dl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa ja pippuria

Ohjeet

Laita tehosekoittimen kulhoon vuohenputken vesot, viipaloitu valkosipuli ja tilkka öljyä. Soseuta tasaiseksi. Lisää joukkoon siemenet tai mantelit ja jatka soseuttamista. Lisää öljyä niin, että saat pestosta sopivan paksuista. Mausta. Tarjoa vuohenputkipestoa mm. ruisleivän päällä, paistetun kalan kera, uusien perunoiden kyytipoikana tai kasvisten kera.