Tapahtumat

24.9. Ammattimatka Islantiin 24.-29.9.2017

Syyskuussa on tarjolla erinomainen tilaisuus lähteä tutustumaan islantilaiseen alkutuotantoon, elintarvikeyrityksiin ja paikalliseen tapaan yhdistää ruoka ja matkailu. Bonuksena matkalla nautitaan luontoelämyksistä ja tutustutaan Islannin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Matka on suunnattu varsinaissuomalaisille, satakuntalaisille, hämäläisille sekä pirkanmaalaisille ruoka-alan yrittäjille ja sen järjestää Tiedokas- hanke. Lue koko matkaohjelma tästä.


Aika: 24.9.-28.9.2017
Hinta: 850€ / henkilö. Hinta sisältää lennot Helsinki-Reykjavik-Helsinki, majoituksen kahden hengen huoneessa, aamiaiset hotellilla, opastetut ja tulkatut käynnit tutustumiskohteissa, liikkumisen Islannissa bussilla sekä erinomaisen matkaseuran. Hinta ei sisällä ateriakustannuksia.
Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset ke 19.6. mennessä Sanna Vähämikolle, sanna.vahamiko@utu.fi tai 040 484 3556. 

27.9. Puutarhatuotteiden jatkojalostuspäivät I, 27. - 28.9.2017 Lepaalla

Haluatko tuottaa lisäarvoa kasvattamillesi marjoille, hedelmille tai vihanneksille jatkojalostamalla niitä suoramyyntiin? Lepaalla perehdytään soseiden, hillojen ja pikkelsien valmistamiseen.


Aika: 27. - 28.9.2017
Paikka: Lepaantie 129, 14610 Lepaa
Hinta: 40€ + alv


Ilmoittaudu viimeistään 25.9. mennessä alla olevan linkin kautta tai puhelimitse 0400 898 663. Ohjelma ja ilmoittautuminen.

28.9. ERIHYVÄ Minimessut Helsingissä

ERIHYVÄ-hankkeen syksyn supertapahtuma Minimessut tarjoaa laajan kattauksen ajankohtaista tietoa erityisruokavalioista ja ravitsemuksesta. Aamupäivän seminaariosiossa nähdään Riku Suokkaan vauhdikas Tomaatteja! Tomaatteja – stand up –esitys ja kuullaan täyttä asiaa täsmähyvinvoinnista ja kasvisruokatutkimuksen tuloksista sekä faktatietoa allergioista, keliakiasta ja intoleransseista. Kauppias Matti Himberg K-Citymarket Jumbosta tarjoaa asiakkailleen ”Jokaiselle jotakin” ja Leila Fågelholm Fazer Food Serviceltä pohtii vastauksia kysymykseen ”Sitä saa mitä tilaa?” Lounaan jälkeen avautuu Minimessunäyttely, johon on ilmoittautunut jo 14 näytteilleasettajaa. Näyttelyssä on esillä mm. gluteenittomia leipomotuotteita ja valmistusaineita, kasvistuotteita, härkäpapuvalmisteita, kauraa, marjatuotteita sekä erityistuotteiden palvelujen asiantuntijoita. Tietoiskuja on iltapäivällä 11 kappaletta – valitse sinua kiinnostava aihe! 


Minimessut on BtoB-tapahtuma, joka järjestetään yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton sekä Turun yliopiston Brahea –keskuksen kanssa Allergiatalolla Helsingissä.  Ilmoittautuminen on käynnissä ja vielä on mahdollista varata myös maksuton osasto. 


Katso kaikkien näytteilleasettajien luettelo tästä ja ilmoittaudu tapahtumaan 19.9. mennessä tästäLisätietoja ja messuohjelma.

4.10. Läheltä hyvää -ruokakurssit 4.10. - 7.12.2017

Läheltä hyvää -ruokakursseilla kokataan yhdessä pirkanmaalaisista raaka-aineista uusia ideoita ruokapöytään. Lähde makumatkalle maakuntamme ruoka-aarteiden äärelle ja samalla tutustumaan lähiruokayrittäjien tuotteisiin. Jokaisella kurssikerralla on oma teemansa – lähde mukaan useammallekin kerralle. 


Läheltä hyvää -kurssit pidetään arki-iltaisin klo 17-20 Ahlmanin opetuskeittiössä osoitteessa Hallilantie 24, 33820 Tampere. Kurssikerran hinta on 28€.


4.10. Pääosassa kasvikset ja marjat.
Ilmoittaudu 29.9. mennessä.

9.10. Syksyn satoa ja lähikalaa.
Ilmoittaudu 5.10. mennessä.

25.10. Härkäpapua ja hamppua lautaselle.
Ilmoittaudu 20.10. mennessä.


1.11. Laatulihaa lautaselle.
Ilmoittaudu 27.10. mennessä.


6.11. Syyssadon juurekset juustojen kera.
Ilmoittaudu 1.11. mennessä.

15.11. Pirkanmaalaiset sapakset.
Ilmoittaudu 10.11. mennessä.

22.11. Kokataan lammasta.
Ilmoittaudu 17.11. mennessä.


29.11 Leivotaan lämpimäisiä.
Ilmoittaudu 24.11. mennessä.

7.12. Ideoita jouluun.
Ilmoittaudu 1.12. mennessä.


Kurssin ohjaajana on ruoka- ja yritysasiantuntija Outi Penttilä, Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Etelä-Suomi ry

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Outi Penttilä, puh. 040 7198 959, outi.penttila@maajakotitalousnaiset.fi

9.10. Ammattimatka Länsi-Ranskaan 9.-13.10.2017

Parasta pöytään Pirkanmaalta -hanke järjestää lokakuussa elintarvikeyrittäjille ja tuottajille suunnatun ammattimatkan Länsi-Ranskaan. Matkalla tutustumme lähiruoan lyhyisiin ketjuihin ranskalaiseen tapaan. Vierailemme liha–, lypsykarja- ja viinitilalla tutustumassa paikalliseen tuotantoon ja erilaisiin suoramyynnin tapoihin. Käymme myös Atlantin rannikolla La Rochellen kaupungissa, missä tutustumme luomusiipikarjan tuotantoon ja osteriviljelmään.


Matkaoppaana toimii Thomas Snellman, joka on perehtynyt Bressuiren alueen maatalouteen. Thomas on lihakarjatuottaja ja luomuviljelijä sekä myös REKO-toiminnan perustaja. Hänet on palkittu lähiruoan edistämisestä Vuoden lähiruokateko –palkinnolla vuonna 2015. Matkalla on mukana myös Parasta pöytään Pirkanmaalta –hankkeen edustaja. 


Matkan hinta on 750€/henkilö. Hinta sisältää lennot Tampere -  Helsinki - Pariisi -  Helsinki - Tampere, majoituksen kahden hengen huoneessa, aamiaiset hotelleissa, juna- ja bussikuljetukset sekä opastetut
ja tulkatut käynnit tutustumiskohteisiin.  Illalliset ja muut ateriat ovat omakustanteisia. Sitovat ilmoittautumiset 1.9. mennessä. Jos olet nopea ja ilmoittaudut 9.8. mennessä, saat ennen matkaa järjestettävässä tutustumistilaisuudessa yllätyslahjan!


Ilmoittautuminen Anu Tuomolalle, anu.tuomola@ahlman.fi, 040 7960 535. Lue koko matkaohjelma täältä

12.10. Puutarhatuotteiden jatkojalostuspäivät II, 12. - 13.10.2017 Hämeenlinnassa

Haluatko tuottaa lisäarvoa kasvattamillesi marjoille, hedelmille tai vihanneksille jatkojalostamalla niitä suoramyyntiin? Puutarhatuotteiden jatkojalostuspäivien toisessa tapaamisessa perehdytään fermentointiin ja kylmäkäsittelyyn.


Aika: 12.10.2017 - 13.10.2017, klo 9.00 - 15.00
Paikka: Kankaistenkatu 33, 13220 Hämeenlinna
Hinta: 40€ + alv


Ilmoittaudu viimeistään 30.9. mennessä alla olevan linkin kautta tai puhelimitse 0400 898 663. Ohjelma ja ilmoittautuminen.

23.10. Elintarvikeyrittäjien ammattimatka Normandiaan 23.-26.10.2017

Normandia on merkittävä elintarviketeollisuusalue Ranskan luoteisrannikolla. Elintarviketeollisuus (juomat mukaan lukien) työllistää 17 prosenttia Normandian teollisesta työvoimasta. Yrityksiä on perheyrityksistä kansainvälisiin yrityksiin yli 800. Normandiassa on eniten maatalouspinta-alaa koko Ranskassa, n. 70% alueesta. Normandiassa on monipuolista elintarvikkeiden jalostusta, erityisesti maidon- ja lihan jalostuksen sekä juomien ja muiden tuotteiden valmistusta. Normandia on erityisen tunnettu juustoista, voin ja kerman valmistuksesta sekä siiderituotteista.


Normandian tuottajat ovat useiden vuosien ajan olleet aktiivisia laatuasioissa, joka näkyy erilaisten laatu- ja alkuperämerkintöjen käytössä. Normandiassa on 13 alkuperänimitystä (maitotuotteet ja siideri, lampaanliha) ja lukuisia Label Rouge -merkkejä (naudanliha, siipikarja ja munat, maitotuotteet, vihannekset, merituotteet).


Matkan hinta on 850 euroa/henkilö. Hinta sisältää lennot Helsinki – Pariisi – Helsinki, majoituksen kahden hengen huoneessa, aamiaiset hotellilla, kuljetukset matkakohteisiin, yritysvierailut tuote-esittelyineen sekä tulkkauksen. Pidätämme oikeuden pieniin muutoksiin matkaohjelmassa. Tutustu matkaohjelmaan.  Ilmoittautumisia otetaan vastaan heti, kuitenkin viimeistään 11.8. mennessä. Matkasta laskutetaan varausmaksu 350€ elokuun alussa ja sitä ei palauteta, ellei tilalle saada toista henkilöä. Loppumaksu laskutetaan lokakuussa ennen matkaa.


Yhteyshenkilö Sanna Lento, sanna.lento@hamk.fi tai puh. 040-509 6443.

31.10. Luonnontuotepäivät Tampereella 31.10.-1.11.2017

Luonnontuotealan perinteinen valtakunnallinen seminaari järjestetään 31.10.–1.11.2017 Tampereella. Seminaarin teemoja ovat tällä kertaa erityisesti luonnontuotealan ajankohtaisasiat Suomessa ja Pirkanmaalla, alan raaka-aine- ja arvoketjut, terveystuotteet, luonnontuotteita koskevat säädökset sekä luonnontuotealan markkinat ja uudet tuotteet. Esillä ovat myös alan yritykset. Lisäksi 31.10.2017 illalla järjestetään yhteinen, luonnontuotehenkinen seminaaripäivällinen oheisohjelmineen.
 
Seminaari on suunnattu luontoalan yrittäjille, kouluttajille, hankkeiden vetäjille, kehittäjille, rahoittajille sekä muille alasta kiinnostuneille. Seminaari on vuosien ajan ollut alan toimijoiden keskeinen tapaamispaikka. Osallistujien on mahdollista tuoda paikalle esille esim. esitteitä ja tuotenäytteitä. Näihin on mahdollista tutustua seminaarin tauoilla.


Ilmoittaudu 19.10.2017 mennessä!


Ohjelma, hinnat ja ilmoittautuminen.

8.11. Arktisuudesta potkua elintarvikeviennille seminaari Turussa

Miten Suomen ääreviä ja ainutlaatuisia olosuhteita voi hyödyntää elintarvikeviennissä ja mitä lisäarvoa niistä on suomalaiselle ruoantuotannolle?


Merkitse seminaaripäivä kalenteriin jo nyt! Tieto seminaaripaikasta, ohjelma ja ilmoittautumislinkki tarkentuu tähän ilmoitukseen myöhemmin. 

Lue jo nyt lisätietoja Arctic food from Finland -sivustolta.

10.11. Leivän juuret -seminaaripäivä Tampereella

Leivän juuret seminaaripäivässä kohtaavat viljelijät, myllärit ja leipurit. Päivän puhujina ovat viljateknologian emeritusprofessori Hannu Salovaara, Vääksyn myllyn toimitusjohtaja Kari Savela, nettijulkaisu Bread magazinen perustaja ja toimittaja Jarkko Laine sekä Paijan ruisleivän tekijä Anna Paija.


Aika: 10.11.2017 klo 10-15
Paikka: Ahlman, Hallilantie 24, 33820 Tampere
Hinta: Ilmainen
Ilmoittautuminen: Anu Tuomola, anu.tuomola@ahlman.fi tai 044 7960535.


Katso menneet tapahtumat »