Peruna-horsmamunakas

(1 annos)

Aterialta jää usein tähteeksi muutama peruna, joiden ”hukkaaminen” munakkaaseen on mitä parhain tapa jalostaa ne uudeksi ateriaksi. Kokeile seuraavalla kerralla perunamunakkaan joukkoon luonnonyrttejä: maitohorsmaa, ryöpättyä nokkosta, voikukanlehtiä tai suolaheinää. Luomukananmunat tuovat munakkaaseen mehevän maun ja ihanan keltaisen värin. Luomukananmunia voi käydä hankkimassa vaikkapa Sahalahdelta Sarkalan tilan itsepalvelumyymälästä. Karhun puutarha Orivedellä puolestaan kasvattaa perunaa, juureksia ja mansikoita ja myy niitä Oriveden torin kupeessa.

Ainesosat

  • 2 Sarkalan luomutilan luomukananmunia
  • 2 rkl maitoa
  • 3-4  Karhun puutarhan perunaa
  • 1 rkl voita
  • ripaus suolaa
  • 5 maitohorsman lehteä
  • 2 sipulin vartta

Ohjeet

Pilko kypsät perunat. Riko kananmunien rakenne ja sekoita joukkoon maito ja ripaus suolaa. Kuumenna pannu ja lisää 1 rkl voita. Lisää joukkoon paloitellut perunat ja kääntele niitä hetki kuumalla pannulla. Kaada joukkoon kananmuna-maitoseos ja käännä levy pienemmälle. Sekoittele kananmunamassaa, jotta se hyytyy. Lisää samalla joukkoon pilkotut sipulin varret ja maitohorsman lehdet. Nauti munakas sellaisenaan kesäisen salaatin kera.