Materiaalit 2011 - 2013

2013

16.1.2013 Lähi- ja luomuruoan mahdollisuudet elintarvikekilpailutuksessa - Case Hämeenkyrö 2013 -tilaisuus

Lisää lähiruokaa julkisiin keittiöihin, Hämeenkyrön kunnan elintarvikehankinnat / Kati Myllyniemi

Enemmän lähi- ja luomuruokaa, Case Hämeenkyrö / Jennileena Lähteenmäki, Hämeenkyrön kunta

Kalapakastehinnasto, lomake (Liite1)

Pienen hiilijalanjäljen tuotteet, lomake (Liite2)

Hedelmä-, vihannes- ja juureshinnasto, lomake (Liite3)

Leipä- ja leipätuotteita koskevat vaatimukset ja ehdot (Liite4)

Osatarjous, lomake (Liite5)

2012

Tuotepakkaus - ja etikettimalli 

Jauho-/hiutalepussi ja tuottajaetiketit

 

16.8.2012 Elintarvikkeiden tarjoaminen julkisille keittiöille -tilaisuus

Julkiset hankinnat ja hankintalaki - Pääkohdat ja periaatteet

Tarjouksen tekeminen ja lähettäminen - Yleisohjeita

Verkottumisen mahdollisuudet

Tarjouspyynnön mallipohja, julkiset keittiöt

Lisää lähiruokaa julkisiin keittiöihin, Kootut pelisäännöt ja toivomukset lähiruoan toimittajille / Petri Huitti, Gol Logistics Oy

Tarjouksen tekeminen tukulle

Omavalvonta ja laadunhallintajärjestelmä

Tuotevaatimukset tarjouspyynnössä

 

9.5.2012 Lähiruoan hankinta julkisiin keittiöihin -tilaisuus

Hallituksen lähiruokalinjaukset / Irma Ikäheimo, EkoCentria

Kokemuksia elintarvikekilpailutuksesta Turun seudulla/Paula Juvonen, Turun Seudun Kiinteistöpalvelu Oy

Suomalaista ruokaa kuntalaisten lautasille / Anni-Mari Syväniemi, MTK

Lähiruoan kilpailutus – onnistumiset ja karikot, Case Kiuruvesi ja Mikkeli / Irma Ikäheimo

Pirkanmaan Oma maa mansikka – työpajan teesit kuntapäättäjille paikallisten elintarvikkeiden käytön edistämiseksi julkisissa ruokapalveluissa

Parasta pöytään Pirkanmaalta – tarjouspyyntömalli, Pro-hankinta Oy / Kati Myllyniemi

 

20.3.2012 Miten hankin tuotteelleni viivakoodin? -tilaisuus

GS1-esittely / Kimmo Keravuori

Esimerkkitarjous tulostimesta viivakoodien tulostamiseksi (Exxi)

 

6.3.2012 Miten lisää lähiruokaa julkisiin keittiöihin? –työpaja

Käytännön työkaluja lähiruuan kilpailutukseen julkisissa hankinnoissa / Pro-hankinta Oy

Lähiruoan tarjoamisen toimintaympäristö ja esimerkkitarjouspyyntö

Työpajan ryhmätyö ja ryhmätöiden yhteenveto

 

8.2. ja 15.2.2012 Sähköisen markkinoinnin teemaillat

Verkkokaupan maksu- ja toimitustavat / WYSIWYG Oy

Hakukoneoptimointi ja hakukonemainonta / WYSIWYG Oy

GoogleAdwords / WYSIWYG Oy

Googlen kävijäseuranta ja Google Maps -karttasivun käyttöönotto / WYSIWYG Oy

2011

Lähiruokakysely ravintoloille

Parasta pöytään Pirkanmaalta –hanke toteutti syksyllä 2011 lähiruoan käyttöä koskevan kyselyn tamperelaisissa ravintoloissa. Mukana oli niin ketju- kuin yksityisessä omistuksessa olevia ravintoloita. Kyselyn tarkoituksena oli kartoittaa kuinka paljon ravintolat jo käyttävät lähellä tuotettuja raaka-aineita, sekä ravintoloiden kiinnostusta lähellä tuotettuja raaka-aineita kohtaan.