Haukea ja Asunnan Raijan marjajauhetta

Asunnan Raija Ruovedeltä jalostaa kotimaisista marjoista kylmäpuristettuja mehuja, hilloja, marmeladeja ja marjajauheita. Lisäksi Raijan täysrukiinen ruisleipä on maankuulua. Raija käyttää ruisleipään Ruovedellä viljeltyjä ruisjauhoja, jauhaa ne itse ja leipoo leivän 130 vuotta vanhaan juureen. Marjat Raija käsittelee itse mehustaen, hilloten, kuivaten ja jauhaen. Kylmäpuristettuja mehuja valmistetaan sokerittomina sekä sokeroituina. Mehuja ja hilloja löytyy monenlaisia, tutuista mansikka- ja vadelmamehuista aina variksenmarjaan ja aroniaan. Syksyllä omenatuoremehun valmistaminen vie Raijan ajan. Raijan marjajauheista syntyvät raikkaat smoothiet, mutta ne sopivat hyvin myös kalan panerointiin.

Ainesosat (4 annosta)

  • 600 g haukifilettä
  • 1½ dl murennettua hapankorppua
  • ½ dl Raija Asunnan Tyrni-karpalo marjajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 1-2 rkl juoksevaa margariinia

Marjainen kastike

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ dl Raija Asunnan Tyrni-karpalo marjajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • ripaus valkopippuria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa

Ohjeet

Poista hauesta ruodot ja leikkaa annospaloiksi. Murskaa hapankorppu esim. tehosekoittajalla. Sekoita murskeen joukkoon marjajauhe, suola ja valkopippuri. Kierittele haukipalat jauheseoksessa. Laita haukipalat uunipellille leivinpaperin päälle ja sivele palojen pinnalle vielä juoksevaa margariinia. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Sekoita kastikkeen aineet. Tarjoa marjaista kastiketta rapeiden haukipalojen kanssa.