Kurkkukastike avomaankurkuista

 

Ainesosat

  • 400 g avomaankurkkuja
  • 1 sipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1/2 dl ruohosipulia
  • voita paistamiseen

Ohjeet

Kuori avomaankurkut ja raasta karkeaksi raasteeksi. Laita raaste kulhoon ja sekoita joukkoon valkoviinietikka ja suola. Anna maustua noin 10 minuuttia. Hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu ja ruskista rasva. Kaada joukkoon marinoituneet kurkut niin, että aivan kaikki irronnut kurkkuliemi ei tule mukaan. Lisää sipulisilppu. Paista kurkkua ja sipulia, kunnes kurkku muuttuu maustekurkun väriseksi. Lisää ruokakerma ja kiehauta. (Lisää tarpeen mukaan vettä). Mausta mustapippurilla ja lisää ruohosipuli. Lisää suolaa tarpeen mukaan. Tarjoa paistetun kalan tai kasvisten kera.