Metsäojan highlanderia ja kasviksia muurikalta

Metsäojan tilan highlanderit, nuo kivat karvapäät, asustavat Juupajoella. Metsäojan tilan highlanderin tuotteita löytyy jokaiseen makuun niin jauhelihasta käristelihaan, fileisiin kuin maukkaisiin makkaroihinkin.

Suttisen tilan tuoreet vihannekset ja marjat Pälkäneen Laitikkalasta sopivat kesän kokkailuihin ja säilöntään mitä parhaiten. Ja hunajanauriit ovat maukkaita ihan sellaisenaankin.

Ainesosat (4 annosta)

  • 600 g Metsäojan Highlanderin paistikäristelihaa
  • 2 uutta sipulia varsineen
  • 1/2 Suttisen tilan varhaiskaalia
  • 3 Suttisen tilan hunajanaurista
  • 3 rkl öljyä paistamiseen
  • 1-2 dl vettä tai lihalientä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • voikukan tai suolaheinän lehtiä tai timjamia

Ohjeet

Sulata käristeliha jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön 20 minuuttia ennen paistamista. Lohko sipulit ja pilko varret. Paloittele kaali. Kuori hunajanauris ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna muurikkapannulla öljy. Lisää käristeliha parissa erässä ja ruskista hyvin. Anna lihan hautua 10 - 15 minuuttia, lisää pannulle tarvittaessa nestettä, jotta liha ei kuivu. Lisää pannulle kasvikset ja kypsennä niitä muutama minuutti, jotta ne kypsyvät. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon luonnonyrtit tai timjami loppuvaiheessa. Nauti sellaisenaan tai uusien perunoiden kera.