Heikkilän juustolan grillijuustoa ja kasviksia

Pirkko ja Markku Heikkilä ovat juustolassaan Pälkäneen Laitikkalassa jatkojalostaneet oman tilan maidosta juustoja jo vuodesta 1995 alkaen. Heikkilän tila jatkaa edelleen maitotilana, ja juustot valmistetaan edelleenkin oman tilan maidosta. Juuston teosta vastaa nyt Annika. Tilan lehmät laiduntavat tilan pelloilla, ja juustola on tilan pihapiirissä, joten kyseessä on mitä parhaiten lähiruokaa.

Heikkilän juustola on parhaiten tunnettu hämäläisistä pitojuustoista ja leipäjuustosta. Juustot valmistetaan oman tilan homogenoimattomasta maidosta, joka antaa juustoille makua. Juustovalikoimaa täydentävät kypsennetyt kittijuustot, jotka saavat lisämakua Rönnvikin Kostian Kutsu -mustaherukkaviinistä. Juustot harjataan mustaherukkaviinillä kypsennyksen aikana. Juustolan tuotteisiin kuuluvat myös kesäkauteen sopiva grillijuusto, maalaisjogurtti ja valkosipulilevite. Sopivan suolainen grillijuusto sopii salaatteihin, leivälle ja lisäkkeeksi. Grillijuusto on mukava valinta korvaamaan halloum-tyyppisiä juustoja.

Heikkilän juustolan juustoja myydään Pälkäneellä Laitikkalan Makukylän myymälöissä, Tampereella Kauppahallin Juustosopissa sekä Stockmannilla. MunaEggsPress -myyntiauton kautta Heikkilän juustot kulkevat asiakkaiden luo ympäri Suomen.

Ainesosat (4 annosta)

  • 1/2 salaattifenkoli
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl öljyä
  • timjamia
  • 1 paketti Heikkilän juustolan grillijuustoa

Ohjeet

Viipaloi kasvikset ja leikkaa grillijuusto paloiksi. Öljyä kasvisten pinta. Grillaa tai paista pannulla muutaman minuutin ajan, kunnes kasvikset pehmenevät ja mausta ne. Grillaa grillijuustoa hetki öljytyllä parilalla tai pannulla, kunnes juusto lämpiää. Tarjoa kasvikset ja grillijuusto ateriana tai lisäkkeenä.