15.5.2017

Osallistu Lähiruokaa Pirkanmaalta -valokuvakilpailuun 15.5. – 15.9.2017

  • 0

Parasta pöytään Pirkanmaalta -hanke järjestää valokuvakilpailun, jonka aiheena on pirkanmaalainen lähiruoka ja sen matka pellolta pöytään.

Valokuvakilpailu on avoin kaikille harrastajakuvaajille 15.5. – 15.9.2017. Kuvan aiheena voi olla Pirkanmaalla tuotettu lähiruoka, sen viljely, tuottaminen, valmistaminen tai nauttiminen. Jos haluat, voit keksiä kuvallesi nimen ja kertoa kuvasta jotain.

Voit osallistua valokuvakisaan korkeintaan kolmella kuvalla joko jakamalla kuvasi Instagramissa hashtagilla #lähiruokaapirkanmaalta tai lähettämällä kuvasi sähköpostitse osoitteeseen: ritva.pietarinen@ahlman.fi tai anu.tuomola@ahlman.fi. Kirjoita viestin otsikoksi ”Lähiruokaa Pirkanmaalta -valokuvakilpailu”.

Valokuvakilpailun kisaraatiin kuuluvat Ahlmanin Oriveden toimipisteen kuvataidelinjan vastuuopettaja Sampsa Virkajärvi, vastaava puutarhuri ja kouluttaja Krista Mäkelä, koulutuspäällikkö Hanna-Leena Vuojärvi ja TV- ja tapahtumatuottaja Anna Alkiomaa. Kisaraati valitsee kisan päätyttyä kolme parasta kuvaa, ja voittajat julkistetaan syyskuun aikana. Pääpalkintona on 200 euron arvoinen lahjakortti, jonka voi käyttää mihin tahansa Ahlmanin tarjoamiin palveluihin tai tuotteisiin. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneille jaetaan kaksi 25 euron arvoista lahjakorttia Ahlmanin Tilapuotiin.

Kilpailun voittajakuvat julkaistaan parastapoytaan.fi verkkosivuilla ja palkintojen voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Kilpailuun lähetettyjä kuvia voidaan käyttää myöhemmin ahlman.fi -verkkosivuilla, jolloin kuvaajiin ollaan myös yhteydessä henkilökohtaisesti. 

Kuvien tulee olla kuvaajan itsensä ottamia ja kuvaajalla on oltava lähettämäänsä kuvaan täydet oikeudet. Instagram-tilisi tulee olla julkinen. Hankkeen toteuttajatahojen henkilökunnan tai raadin lähettämät kuvat eivät osallistu kilpailuun. 

Lähiruokaa puutarhasta

30.3.2017

Embla - uusi pohjoismainen ruokapalkinto

  • 747

Pohjolan Talonpoikaisneuvoston Keskusjärjestö järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa pohjoismaisen Embla-ruokakilpailun. Embla-kilpailun avulla halutaan kehittää pohjoismaista ruokakulttuuria ja lisätä kiinnostusta pohjoismaiseen ruokaan.

Embla-kilpailussa on seitsemän kategoriaa, joille kaikille valitaan voittaja. Kilpailun kategorioihin voivat ilmoittautua pohjoismaiset ruoan tekijät ja osaajat, joiden intohimona on edistää ja uudistaa yhteistä pohjoismaista ruokakulttuuriamme. Vuoden 2017 kilpailukategoriat ovat:

Pohjoismainen ruoka-artesaani 2017
Pohjoismainen raaka-ainetuottaja 2017
Pohjoismainen joukkoruokailupalkinto 2017
Pohjoismainen ruokaviestijä 2017
Pohjoismainen ruokamatkailukohde 2017
Pohjoismainen ruokayritys 2017
Pohjoismainen lapset ja ruoka 2017

Embla tullaan järjestämään joka toinen vuosi. Ensimmäinen kilpailu ja palkintojenjako järjestetään elokuussa 2017 Copenhagen Cooking-viikolla Tanskan ympäristö- ja ruokaministeriön Better food for more people -konferenssin yhteydessä.

Embla 2017 -kilpailuun voi ilmoittautua 14.3.-17.4.2017. Ilmoittautumislomake ja lisätietoja Embla-kilpailusta on koottu kilpailun sivustolle www.emblafoodaward.com

Lisätietoja

Anni-Mari Syväniemi, ruokakulttuuriasiamies, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry, 050 511 8909 tai anni-mari.syvaniemi@mtk.fi

Mia Wikström, tiedottaja, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, 050 355 3213 tai mia.wikstrom@slc.fi

Lisätietoja Pohjolan Talonpoikaisneuvoston Keskusjärjestöstä (NBC)