29.5.2017

Uusi LÄHIS-opas on julkaistu

  • 0

Lisää lähiruokaa julkisten keittiöiden asiakkaille – ohjeita ja perusteluja hankintoihin -oppaan tavoitteena on kannustaa kuntien ja kuntayhtymien päättäjiä hankkimaan
alueellisia tuotteita. Oppaan kohderyhmään kuuluvat myös ruokapalvelut, yrittäjät ja hankintayksiköiden asiantuntijat, sekä kaikki kuntalaiset. Oppaassa tutustutaan EU-tason sekä kansallisen, maakunta- ja kuntatason strategisiin päätöksiin sekä ruokaketjun hankinnan elinkaaressa mukana oleviin kaikkiin toimijoihin, tuottajista julkisten keittiöiden ruokapalveluihin saakka. 

Oppaassa on tuotekohtaisia hankintakriteeriehdotuksia tarjouspyyntöjen laadinnan avuksi ja hyviä käytännön hankintaesimerkkejä eri kokoisista hankintayksiköistä ja ruokapalveluista. Oppaassa on vinkkejä ruokapalveluille myös ruokalistasuunnitteluun. Oppaan liitteenä on myös Elintarvikkeiden hankintaopas.

Oppaan on päivittänyt Suomen Kuntaliitto ry osana EkoCentrian hallinnoimaa ja maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa NYT -tuotekehitystä ja hankintaosaamista -hanketta ja se on julkaistu maaliskuussa 2017.

Lue Lisää lähiruokaa julkisten keittiöiden asiakkaille - perusteluja ja ohjeita hankintoihin täältä