27.9.2013

Läheltä Hyvää

Mukavaa alkanutta syksyä kaikille! Täältä Ahlmanin mäeltä käsin on organisoitu jo kolme hienosti mennyttä tapahtumaa, joissa oli mukana kymmeniä tuottajia ja tuhansia asiakkaita. Ensimmäinen järjestettiin Heiskalla, Hämeenkyrössä 16.8. Ilma oli mahtava, Heiskalla aina hienoa ja tunnelma hyvä. Pistin muuten merkille, että myyntipöydän tai tiskin ulkonäöllä on valtavasti merkitystä suhteessa myynnin ja kiinnostuneiden asiakkaiden määrään. Kurjen tilan upea ja runsas tiski notkui värikkäitä kauden vihanneksia ja kauppa kävi. Myös allekirjoittanut poistui Heiskalta viikonlopun viettoon ostoskassit herkkuja pursuten, niin hienoja tuotteita oli tarjolla joka tiskissä!

 

 


Valkeakosken Myllysaaressa oltiin 30.8 ensimmäistä kertaa. Kiitos Myllysaaren museon ja kahvilan porukalle kaikesta avusta ja ystävällisyydestä, sekä yhteistyöstä. Hienosti meni ja oli todella mukava järjestää tapahtumaa niin kauniissa miljöössä! Täällä mukana oli myös Mäkiselän Kaisa Valkeakosken ruokapiiristä. Kaisa tekee hienoa työtä vapaaehtoisesti Valkeakosken alueella kaikkien niiden puolesta, jotka ovat halukkaita käyttämään hyvää, paikallista ruokaa. Kaisa muuten etsii piiriin sekä tuottajia, että uusia piiriläisiä. Annan kernaasti yhteystiedot.
Ahlmanilla vietettiin viimeistä tapahtumaa 21.9. Ahlmanilla on aina tapahtumissa mahdoton kuhina, niin myös tänä vuonna. Tuottajia oli nelisenkymmentä ja kävijöitäkin 2500. Keittiömestari Arto Rastas oli kaikissa tapahtumissa mukana ja hänen hauen käsittelynsä kiinnosti kävijöitä, siksipä latasimme Arton selkeän ja opettavaisen kalankäsittelyn kaikkien nähtäville
http://www.aamulehti.fi/Ruoka/1194840437677/artikkeli/nain+teet+hauesta+ruodottoman+katso+video+lahiruokatapahtumasta+.html

Kiitos Kokkolan Aimolle, joka saa aina tunnelman kattoon jutuillaan ja musisoinnillaan. Kurpitsakilpailussa voitto vietiin tänä vuonna Ylöjärvelle,
http://moro.aamulehti.fi/2013/09/26/tama-46-kiloinen-mollykka-voitti-moron-kurpitsakisan-katso-video/

Ahlmanin ammattiopiston opiskelijoilla oli monen moista ohjelmaa tarjolla perennoiden vaihdosta opetusravintola Annassa tarjolla olleeseen kolmen ruokalajin lähiruokalounaaseen, jonka raaka-aineet olivat omasta maatilalta tai lähiympäristöstä. Kiitos myös Aamulehden väelle, joiden kanssa Läheltä Hyvää kiertue oli nyt jo kolmatta kertaa mahdollinen!
Vielä yksi tapahtuma meillä on, Tampere-talon valtaa paikallinen ruoka ja tuottajat, sekä valtavasti ohjelmaa 26.10. Toivomme runsaasti Tamperelaisia kuluttajia paikan päälle! Tunnelmaa tänne luomaan on lupautunut Mikko ”Peltsi” Peltola, Arto Rastas on tuttuun tapaan mukana ja mielenkiintoinen vieras on myös ruokakirjailija, toimittaja Christer Lindgren, jonka kirjoja, mm. Parasta maatiaisruokaa, tälläkin mäellä on luettu ahkerasti. Christer kertoo uusista mielenkiintoisista projekteistaan ja hänen kanssaan voi keskustella. Ilta huipentuu Pirkanmaan keittiömestariyhdistyksen ”Mestareiden sadonkorjuu 2013 ” illalliseen, johon voi lippuja kysyä Tampere-talosta http://www.tampere-talo.fi/lipunmyynti
Hattuna hienosti sujuneen loppukesän ja alkusyksyn kruunasi ehdokkuus kaupunkilehti Tamperelaisen Paras Tamperelainen Ravintola –äänestyksen sarjassa Paras Tamperelainen ravintolateko. Hankkeen tekijät ja muut Ahlmanin mäkeläiset kiittävät kunniasta, jo pelkkä ehdokkuus on hankkeelle mittava saavutus.
Aurinkoista syksyä ja tavataan Tampere-talossa! Anette