Ruispuolukkavaahtoa Haaviston tilan luomurukiista

Ruis-puolukkapuuro maistuu syksyllä niin jälkiruokana kuin välipalanakin. Ruis-puolukkapuuron valmistus koetaan pitkäksi ja sen teko saattaa jäädä sikseen. Kokeile sen sijaan ruis-puolukkavaahtoa, jossa yhdistyvät samat raaka-aineet ja maukas puuro valmistuu vaivatta.

Haaviston tilan luomuruisjauhot sopivat maukkaan puuron tekemiseen. Kangasalan Saarikylissä sijaitseva Haaviston luomutila kasvattaa luomurukiin, jauhaa sen jauhoiksi ja leipoo jauhoista Suomen parasta ruisleipää! Haaviston tilan ruisleivän juuri onkin noin 300 vuotta vanha ja toimii edelleen. Tilalla on myös pieni puoti, jossa myydään lauantaisin Heikin leivän leipiä ja luomujauhoja. Luomuruisjauhot sopivat hyvin myös puuron tekoon. 

Ainesosat (4 annosta)

  • 4 dl vettä
  • 2 1/2 dl Haaviston tilan luomuruisjauhoja
  • 2-3 dl puolukkasurvosta
  • sokeria maun mukaan

Ohjeet

Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon ruisjauhot, älä keitä. Sekoita joukkoon puolukkasurvos. Vaahdota sähkövatkaimella n. 5 min. Makeuta. Nauti maidon tai vaniljavaahdon kera.