Uusi-Laurilan tilan luomukaurapuuro

Suomessa tehdään luomupuuron syönnin maailmanennätys 6.9.17! Tapahtuma kuuluu Syödään yhdessä -hankkkeen järjestämiin SuomiFinland100 -tapahtumiin.

Luomutila Uusi-Laurilan kaurahiutaleista valmistettu luomukaurapuuro sopii hyvin tähän teemaan. Orivedellä Luomutila Uusi-Laurila on viljellyt luomukauraa jo vuodesta 1998. Vuonna 2015 tilan isäntä Iiro Lehtonen hankki oman myllyn, jolla luomukaura jauhetaan itse kauratuotteiksi. Tilan oma kaura jauhetaan kaurahiutaleiksi, -jauhoiksi sekä -helmiksi aina tarpeen mukaan, joten kauratuotteiden tuoreus on taattu.

Kaurahiutaleista valmistuu pehmeä kaurapuuro hauduttamalla hiutaleita hiljalleen. Kaurasuurimoista valmistettu wokkityyppinen kauratto on mainio käyttökohde kaurahelmille. Wokkipannussa kaurahelmet kypsyvät noin 20 minuutissa sopiviksi. Makoisa kaurahelmipuuro valmistuu puolestaan uunissa hauduttamalla. Kaurajauholla voidaan korvata leivonnassa osa muista jauhoista. Uusi-Laurilan tilalla kaura viljellään itse ja jauhetaan itse omassa myllyssä, jossa ei käsitellä muita viljoja, ja näin ollen se soveltuu myös gluteenittomaan ruokavalioon.

Luomutila Uusi-Laurilan kauratuotteita on saatavana REKO-myyntipisteistä Tampereella sekä Orivedellä. Lisäksi tuotteita on myytävänä tilamyymälöissä eri puolilla Pirkanmaata. 

Ainesosat ( 1 annos)

  • 3 dl vettä
  • 1 dl Luomutila Uusi-Laurilan kaurahiutaleita
  • ripaus suolaa

Ohjeet

Sekoita kaurahiutaleet poreilevaan veteen. Kiehauta ja anna hautua noin 20 minuuttia. Mausta ripauksella suolaa. Nauti marjojen kera.