Lehtikaaliwokki Lahtuan tilan lehtikaalista

Lehtikaali on monikäyttöinen vihannes, joka on kotiutunut suomalaisten ruokapöytiin muutaman vuoden aikana. Tummanvihreä sekä punertavan sävyinen lehtikaali sopii käytettäväksi sellaisenaan niin salaateissa ja smoothiessa kuin lämpimissä ruoissa, muhennoksissa ja padoissakin unohtamatta lehtikaalisipsejä. Lehtikaalista voi käyttää niin lehtiruodin kuin mehevät lehdet.

Lahtuan luomutila Orivedellä kasvattaa monenlaisia luomuvihanneksia, -yrttejä ja syötäviä kukkia.

Ainesosat

  • 6 isoa lehtikaalin lehteä Lahtuan tilalta
  • 1 omena
  • 1 sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • tilkka vettä
  • 2 aurinkokuivattua tomaattia + 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 tl kuminaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Ohjeet

Puhdista lehtikaalin lehdet, poista lehtiruoti ja leikkaa kaali suikaleiksi. Leikkaa paksu lehtiruoti pieniksi paloiksi. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa lohkoiksi. Leikkaa sipuli viipaleiksi. Paloittele aurinkokuivattu tomaatti.

Kuumenna pannulla öljy, lisää lehtikaalit ja sipuli pannulle. Kuullota muutama minuutti. Lisää tilkka vettä ja hauduta kaalinlehtiä kannen alla. Lisää omenalohkot, aurinkokuivattu tomaatti sekä öljy, lisää mausteet, kumina hiukan rouhittuna. Hauduta hetken aikaa.

Tarjoa lisäkkeenä tai sellaisenaan ateriana leivän kera.